esquella
L'Esquella és molt més que una cursa de muntanya. És compartir la passió que sentim per la natura. És amistat, rauxa, solidaritat i esforç. Es competir i passar-nos-ho bé alhora. És una crida que llancem al mon per ajudar a fer-lo millor...
És un somni que tu fas realitat.
--
MOUNTAIN ADDICTED

Segueix-nos

 
Ribes de Freser, 22-09-2018

L’Esquella clàssica BTT 2018

Ultraexigencia i diversió en estat pur

L’Esquella clàssica BTT 2018

Info
L’Esquella BTT és la cursa de les curses de BTT al Ripollès! primera edició d’aquesta disciplina dins del conjunt d’esdeveniments de l’esquella community.

L’esquella clàssica BTT (40km i +1.900m) ofereix una experiència única que es desenvoluparà en els termes municipals de Ribes de Freser, Pardines i Queralbs tots ells situats a la Vall de Ribes, comarca del Ripollès. Un dia en el que tornarás a viure l’essència de l’Esquella sobre dues rodes, descobrint nous racons passant per indrets inèdits: corriols, torrents, prats i pobles.

Descripció del recorregut:

Primera part. (Pistera i ràpida. Nivell tècnic i físic mig/baix).
La primera part enllaça la sortida de Ribes de Freser i per pista forestal d’uns 6.6 km de pujada, arriba al Cortal Caiola. (Punt més alt de tota la ruta). S’inicia la baixada, també per pista forestal i un tram d’uns 500m de corriol de dificultat baixa fins arribar a la carretera de ciment del Càmping de Can Barratort. Travessem el Riu Segadell i arribem a Mas Ventós. Seguint la pista de ciment trobarem el petit Angliru, d’uns 800m de longitud i amb un fort pendent, (aprox. 14%), que ens portarà fins a La plaça de Pardines. Continuem per pista forestal passant per Cal Perusset i Dipòsit d’aigua de Ribes Altes (aprox KM 14.5).

Segona part. (Corriols de pujada i baixada, tècnics i físics. Nivell tècnic i físic alt).
En aquest punt és on trobarem el segell ESQUELLA. Enllaçarem Batet, Vilamanya, Queralbs, Fustanyà i Serrat per corriols que passen per enmig de boscos i paisatges increïbles, tècnics i físics, de pujada i de baixada on en algun curt tram haurem de baixar de la Btt. (KM 31)
Un cop creuem el riu de Serrat agafarem pista forestal ràpida i ampla fins al Refugi de Ribes Altes. (KM35)
Del Refugi de Ribes Altes baixem fins a Ribes de Freser per corriol molt ràpid i llarg que passa per entremig de boscos i prats. L’ultima part del camí es la més tècnica i pedregosa. (KM40)

Si tens bicicleta elèctrica també t’esperem, podrás competir en la categoría de bicicletes elèctriques.

Vine a l’esquella BTT!

Resultats

Info
Category:
Location: Ribes de Freser, Girona
Date: 22 September, 2018
Duration: 1 Day
Longitud: 40,00 Km
Desnivel: +1.900 m
Dificultad: Alta
Hora Salida: 8:30h
Duración: 7h 30m